یکی از اسناد مهم حقوقی وصیت نامه است که علاوه بر آنکه تنظیم و نگارش آن به لحاظ شرعی بر مسلمانان واجب است، تنها وسیله ای نیز هست که فرد می تواند در دوران حیات برای اموال خود پس از فوت، تعیین تکلیف نماید. البته براساس قانون تنها می توان برای یک سوم اموال از طریق وصیت تعیین تکلیف کرد و اجرای اضافه بر این مقدار منوط به اجازه وراث متوفی است. البته باید توجه داشت وصیت نامه همواره برای تعیین تکلیف اموال نیست بلکه گاهی شخص، دیگری را به موجب وصیت نامه ملزم به انجام اعمالی می نماید که به این نوع وصیت، وصیت عهدی می گویند. طرف وصیت را در وصیت تملیکی موصی له و در وصیت عهدی وصی می گویند.وصیت نامه چه عهدی باشد و چه تملیکی می تواند به سه حالت رسمی، خودنوشت و سری تنظیم گردد. وصیت نامه رسمی چه به لحاظ تنظیم و چه به لحاظ اعتبار هم چون اسنادرسمی است؛ یعنی باید در دفاتر اسناد رسمی و با رعایت شرایط مقرر برای تنظیم اسناد رسمی تهیه شود. اما در بسیاری از اوقات افراد خود به تنظیم وصیت نامه می پردازند که به چنین وصیت نامه ای، وصیت نامه خودنوشت می گویند. وصیت نامه خود نوشت در صورتی معتبر است که تمام آن به خط وصیت کننده باشد و دارای تاریخ روز و ماه وسال به خظ وی باشد و به امضاء او نیز رسیده باشد.
اما نوع سوم وصیت نامه که عبارت است از وصیت نامه سری می تواند به خط وصیت کننده نیز نباشد لکن باید به امضاء وی برسد و براساس ترتیبی که برای امانت اسناد در قانون ثبت اسناد مقرر گردیده در اداره ثبت محل اقامتگاه وصیت کننده یا هریک از دادگاههای شهرستان و بخش و دادستان شهرستان و دفتر امور محجورین و تحریر ترکه و دفتر اسناد رسمی ای که وزارت دادگستری اجازه ی نگهداری وصیت نامه سری را به آنها داده باشد، امانت گذارده می شود.
نکته ای که باید به آن توجه داشت اینکه با توجه به این مطلب که وصیت نامه سری می تواند با خط دیگری و امضای وصیت کننده باشد، شخصی که سواد ندارد نمی تواند به این طریق وصیت نماید، چراکه باید بتواند آنچه را که می خواهد به عنوان وصیت نامه امضا کند بخواند.
در وصیت تملیکی، یعنی وصیتی که طی آن کسی مالی از اموال خود را برای زمان بعد از فوتش به صورت رایگان به دیگری تملیک می کند، قبول موصی له شرط است. چراکه بدون اجازه فرد نمی توان مالی را به دارایی های او وارد کرد، لکن باید توجه داشت قبول موصی له بعد از فوت وصیت کننده ملاک است، چراکه قبل از فوت همواره وصیت کننده این حق را دارد که از وصیت خویش رجوع کند یا وصیت نامه را تغییر دهد. همچنین امکان تجزیه وصیت از سوی موصی له نیز وجود دارد، به این معنا که وی می تواند بخشی از وصیت را قبول و بخشی را رد نماید.
اما شرایط در وصیت نامه عهدی که وصیت کننده انجام کاری را از وصی می خواهد، متفاوت است، به این معنا که قبول در این وصیت شرط نیست و وصی تنها تا زمانی که وصیت کننده زنده است می تواند وصایت را رد کند، لکن اگر قبل از فوت وصیت کننده رد نکرد، بعد از فوت حق رد آن را ندارد، هرچند جاهل به وصایت بوده باشد و چنانچه وصیت را انجام ندهد متعهد و مسئول است، مگر اینکه انجام مورد وصیت مقدور نباشد که باید تقاضای ختم وصیت کند.
کلمات کلیدی:
با سلام و وقت بخیر خدمت دوستان عزیز.راستش تو یه 2 راهی بد جور گیر کردم.با خیلیا مشورت کردم اساتید محترم دوستان عزیز.خواستم نظر شما رو هم بدونم.راستش دانشگاه کرمان مخابرات گرایش سیستم روزانه قبول شدم.الانم همون جام دارم درس میخونم.از طرفی کلاسای اینجا از شنبه تا 3 شنبه اس.به اصطلاح خودشون فول تایمه تا کسی نتونه بره سرکار. کارش فقط و فقط درس خوندن باشه.از طرفی دوری راه کرمان تا کاشان.که با قطار حدودای 12 ساعت.بخاطر این عملا رفت و امد با مشکل بر میخوره و مقرون به صرفه نیست اما امکانات اینجا واقعا عالیه.خوابگاه 4 نفره.با تمام امکانات که بصورت سوءیت می باشد.چند نکته قابل توجه کل ورودی ها ی سال 92. 5 نفر است که کلاسا با همین 5 نفر تشکیل میشه.اینجا رو داشته باشید از طرفی ارشد مکاترونیک دانشگاه خودمون هم قبول شدم با رتبه 53 کشوری ک اخرین نفر قبولی دانشگاه خودمون 323 .که حدودای 270 نفر اختلاف وجود داره جالب اینه که اخرین رتبه علوم تحقیقات 120 می باشد یعنی 2 برابر رتبه منو علوم تحقیقات تهران قبول شدن که مطلب فوق به امور شهریه دانشگاه گفتم که قرار شد اگه ثبت نام کنم 5 درصد تخفیف شهریه بدن. الان دو راهی من بین انتخاب این 2 دانشگاه. از نظر هزینه تقریبا یکی میشه ازاد ترمی 2 م دولتی فقط هزینه خوابگاه 160 ترمی با ایاب و ذهاب میشه حدودن همون 2م.از دوستان عزیز تقاضا دارم که هرکی مطلب فوق میخونه برام نظر حتما بگذاره. منون از وقتی که گذاشتید موفق باید.
کلمات کلیدی:
باسمه تعالی شأنه العزیز
مدرسه علمیه مبارکه امام صادق علیه
السلام چالوس یکی اثر گذارترین مراکز دینی
غرب استان مازندران و جزء متعلّقات و موقوفات مسجد جامع چالوس است؛ که از در سال 1326 شمسی پایه گذاری و افتتاح گردید؛ و
پذیرش طلاب آن با سعی بلیع حضرت آیت الله حاج سید محمد تقی مطهری قدسّ سرّه در سال
1327 شمسی آغاز شد.
اسامی دانش آموختگان این مدرسه مبارکه به شرح ذیل است؛ حجج اسلام و المسلمین
آقایان:
1. حاج سید عیسی میر مطهری
2.حاج سید محمد صادق مطهری
3.حاج سید احمد حسینی پنجکی
4.حاج سید جواد میر احمدی طالقانی
5.حاج سید جمال الدین موسوی چالوسی
6.دکتر غلامعلی پیراسته
7.حاج شیخ عبد الکریم توپا ابراهیمی
8.حاج سید فرج الله حسینی افرازیده
9.حاج شیخ ابوالحسن شهرستانی
کلمات کلیدی: